Dario Sandić

Podnesene krivične prijave protiv zastupnika koji ne dolaze na sjednice Parlamenta BiH

Član Glavnog odbora SDP BiH i član gradske organizacije SDP Banja Luka Dario Sandić podnio je krivičnu prijavu protiv zastupnika u Parlamentarnoj Skupštini BiH koji ne dolaze na sjednice državnog Parlamenta.

„Podnesena krivična prijava protiv poslanika koji nisu htjeli doći na sjednicu Parlamenta BiH i na taj način onemogućili da ovaj najviši zakonodavni organ u BiH raspravlja i donese odluke vezano za pravosuđe u BiH i pitanje migrantske krize, štete i opasnosti koju trpe građani Unsko-sanskog kantona, a koju ćemo uskoro trpjeti svi jer Bihać je na samo 100 kilometara od Banja Luke“, rekao je Sandić, prenosi agencija Patria.

Krivične prijave Sandić je podni protiv zastupnika u držanom Parlamentu Staše Košarca, Snježane Novaković-Bursać, Dragana Bogdanića, Vojina Mitrovića, Obrena Petrovića, Nebojše Radmanovića, Mirka Šarovića, Nenada Stevandića, Nenada Nešića i Jakova Galića.

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović također je pozivao građane da Tužilaštvu BiH podnesu krivične prijave protiv zastupnika koji bojkotuju rad državnog Parlamenta.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu