Adnan Šteta

Počinje gradnja široke ceste preko Žuči, a za dvije godine ponovo trolejbus za Vogošću

Vrijednost projekta je oko 1,6 miliona KM.

“To je put koji se već koristi, ali je u jako lošem stanju i mi već imamo izabrane izvođače radova na određenim dijelovima. Danas smo dogovorili da ćemo uvezati i one nedostajuće dionice i da ćemo dobiti jedan zaista kvalitetan put sa dvoslojnim asfaltom, oborinskom odvodnjom i potrebnom širinom da se odvija saobraćaj i da se, kada ima problema u saobraćaju na potezu od Vogošće do Sarajeva, ovaj alternativni put može koristiti za spoj sa Novim Gradom”, kazao je načelnik Smajić.

Ministar Šteta je poručio da stanovnicima moraju osigurati korektne uslove za stanovanje, asfalt, javni prevoz i cestovnu infrastrukturu.

“Nama je stanovnik svake općine u Kantonu Sarajevo jednako bitan. Moramo ljudima osigurati”, kazao je Šteta.

Dogovoren je novi sastanak vezan uz općinske puteve, a nezaobilazna tema bila je i Prvoj transverzali.

“Početkom septembra će biti organizovan sastanak na kojem će se razgovarati o izmještanju primarnog gasovoda koji prolazi trasom izgradnje Prve transverzale kako bismo sve na vrijeme pripremili da se srednja dionica, na kojoj se intenzivno radi na izgradnji mosta, može realizovati na ovom potezu Bare – Hotonj i time zaokružiti saobraćajna cjelina”, kazao je načelnik Vogošće.

Na pitanje o ponovnom uspostavljanju trolejbuskog saobraćaja između Vogošće i Sarajeva, Smajić je rekao kako očekuje da će se to dogoditi u narednih godinu i po do dvije godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu