Počeo ciklus javnih tribina o izradi izbornog programa za 2018. godinu

Sinoć je u Travniku održana Javna tribina o izradi Izbornog programa za izbore 2018. godine. Ovo je prva u nizu javnih konsultacija koje će SDP BiH održati širom BiH, a koje označavaju početak puta ka izborima 2018. godine. Javnim tribinama prisustvuju najviši zvaničnici i predstavnici SDP BiH.

Na ovaj način SDP BiH želi zajedno sa građanima razviti viziju države i društva kakvo narod priželjkuje, te zajedno tražiti osnove i načine kako doći do takvog društva. To je moguće uraditi samo ako uz uključenje što većeg broja članova, građana, sindikata, nevladinih organizacija, udruženja građana i predstavnika akademske zajednice u proces.

Pored konsultacija koje se održavaju na samim javnim tribinama, članovi i simpatizeri putem općinskih i gradskih organizacija mogu dostaviti svoje prioritete u izradi izbornog programa za 2018. godinu. SDP na ovaj način pokušava doći do što većeg broja ljudi i osigurati da u narednom izbornom programu u fokusu zaista budu oni problemi koje građane najviše pogađaju.

Javnoj tribini u Travniku prisustvovali su potpredsjednik Zukan Helez, generalni sekretar Irfan Čengić, predsjednik GO Saša Magazinović i predsjednik KO SBK Nijaz Helez. Naredna tribina održava se sutra u Zenici.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu