Počela prijava za elektronsko glasanje i mobilne timove na Referendumu

Kao što je javnost već upoznata, osim glasanja na redovnim biračkim mjestima, SDP BiH je omogućio svojim članovima da glasanje na Referendumu obave i elektronskim putem, kao i putem mobilnih timova.

Referendumska komisija Socijaldemokratske partije BiH danas je izradila uputstvo za elektronsko glasanje na predstojećem Referendumu.

Jednako kao i za elektronsko glasanje glasanje na Referendumu o kandidatu za člana Predsjedništva BiH se može izvršiti i putem mobilnih timova.

Za one članove koji se opredijele za elektronsko glasanje ili glasanje putem mobilnih timova od danas teku rokovi za prijavu, a krajnji datum je 21. maj.

Referendum članstva SDP-a o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH održat će se u periodu od 24. do 26. maja, u terminu od 9 do 18 sati. Biračka mjesta će biti otvorena širom BiH, a pravo glasa ima 42.735 članica i članova.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu