Dragan Stevanović

Po kojem osnovu firma za proizvodnju namještaja nabavlja testove za COVID-19?

Dragan Stevanović, delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH, postavio je delegatsko pitanje u kojem traži odgovore po kojem je osnovu za nabavku testova za COVID-19 angažirana firma za proizvodnju namještaja.

„U nekim sredstvima informisanja sam pročitao da je Vlada FBiH nabavku testova za testiranje COVID- 19 i nabavku respiratora povjerila firmi Cubicus d.o.o., koja je registrirana kao firma za reparaciju namještaja.

Iz istih izvora saznajem da je identičnoj firmi, putem direktnog sporazuma, povjerena i nabavka 40 respiratora za potrebe UKCS i da ih ista firma nije uspjela nabaviti.

S tim u vezi, molim Vladu FBiH da mi, po žurnom postupku, odgovori preko kojih domaćih i
stranih dobavljača u ovim uslovima nabavlja citirane testove i opremu, pod kojim uslovima i kakve su dosadašnje reference tih firmi u pogledu nabavka medicinske opreme, reagenasa, testova i lijekova“, navodi u svom pitanju Stevanović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu