Forum seniora/ki SDP BiH

Plan 10 je trasirao put u pravedno društvo – do nas je

Sinoć je u sali Hotela „Bristol“ u Mostaru, održan Okrugli sto u organizaciji Foruma seniora/ki SDP BiH i Foruma seniora/ki GO SDP BiH Mostar, na kojem je detaljno prezentiran Plan 10 SDP BiH – Plan za pravedno društvo, kojem je prisustvovao i predsjednik GO, Edin Zagorčić i svojim učešćem ukazao na značaj ostvarivanja društvene pravde za sadašnje i buduće penzionere.

Učesnici Okruglog stola su nedvojbeno potvrdili, da je za sadašnje i buduće penzionere Grada Mostara, od ključnog značaja izgradnja pravednog društva, jer samo takvo društvo može osigurati ostvarivanje prava stečenih po osnovu rada, adekvatnost penzija i dostojanstvo u starosti.

U društvu nepravde i poremećenog sistema generacijske solidarnosti, generiranog dugogodišnjim nacionalnim konceptom vlasti, proizvode se još veće podjele među ljudima, čak i unutar iste socijalne grupacije, pa eventualna povećanja penzija u društvu nepravde, ne mogu osigurati dostojanstven život u starosti.

Promjena postojećeg stanja i izgradnja pravednog društva za ljude i njihovo dostojanstvo je neophodna. Uvođenje socijalne penzije je minimum društvene pravde.

SDP-ov Plan 10 je trasirao put za pravedno društvo, ne samo za povećanje penzija, nego i za poboljšanje rodne ravnopravnosti i unapređenje brige o starim osobama preko 65 godina starosti, koji su izloženi nasilju u porodici ili koji nemaju nikakvih sredstava za život, a izgradnja toga puta je na nama samima, istakla je u svom izlaganju, predsjednica FOS/ki Suada Hadžović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu