Distrikt 11 – Sarajevo

Pavić Pečenković ugostila delegaciju grada Barcelone: Čvrsto prijateljstvo koje traje više od 30 godina

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković jučer je ugostila delegaciju grada Barcelone, koju je predvodila komesarka  za odnose sa građanima i kulturnu i vjersku raznolikost grada Barcelone Sara Belbeida. Pored komesarke Belbeida, prisustvovali su David Llistar, direktor međunarodne saradnje i Jordi Cortés, odgovorna osoba za projekte sa gradom Sarajevo.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj i budućoj saradnji, posebno na polju prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, ali I o drugim temama, kao što su mogućnost ekonomske saradnje, a uzimajući u obzir dugu historiju saradnje Sarajeva i Barcelone. Također je razgovarano o nastavku saradnje na institucionalnom nivou.

U okviru ovog sastanka razgovarano je o obilježavanju 30 godina od uspostavljanja “Distrikt 11 – Sarajevo” koji je formiran 1993. godine kako bi se olakšala podrška, projekti i saradnja sa gradom Sarajevo.

Naredni susret planiran je početkom 2024. godine kada bi se trebalo upriličiti i potpisivanje Protokola o saradnji između grada Barcelone i Sarajeva, a sve u cilju unapređenja sistema zaštite od nasilja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.