Službena putovanja predsjedavajućeg OV Jablanica

Vladajuća koalicija u OV Jablanica uprkos upozorenjima i dalje nastavlja kršiti važeće propise, uključujući one koje su i sami donijeli. Tako je već ustaljena praksa predsjedavajućeg OV Jablanica Mate Mijića postala da na službena putovanja odlazi bez potrebne saglasnosti Kolegija vijeća, čime predsjedavajući ponižava ostale političke subjekte koji participiraju u OV Jablanica.

OO SDP BiH Jablanica poziva vladajuću većinu kao i predsjedavajućeg Mijića da prestane sa zloupotrebom položaja, odnosno da svoje ponašanje vrati u zakonske okvire.
OO SDP BIH Jablanica, također, ovim putem izražava čuđenje da predsjedavajući OV Jablanica Mate Mijić nije prisustvovao obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
Ovakvim ponašanjem direktno je ponizio kako našu domovinu, tako i instituciju predsjedavajućeg OV.

Ako predsjedavajući može položiti cvijeće i odati počast antifašistima Gevgelije, pitamo se zašto to ne može, ne smije ili svjesno neće da uradi u našoj domovini i gradu čijim Općinskim vijećem predsjedava?


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu