Otpuštanje radnika FDS-a posljedica je kriminalne privatizacije provedene u režiji Vlade FBiH

Najava otpuštanja 218 radnika Fabrike duhana Sarajevo posljedica je kriminalne privatizacije ove firme, koju je provela aktuelna Vlada Federacije BiH.

Vlada je državni kapital u FDS-u prodala firmi sa dva zaposlena radnika, koja čak nema ni internet stranicu, a ta je firma preprodala proizvodni dio FDS-a, kompaniji British American Tobaco.

Sve druge nekretnine i udjeli FDS-a u ogromnom broju kompanija ostali su u posjedu fantomske firme sa dva zaposlenika i njihovih lokalnih pokrovitelja.

Cijenu svega danas plaćaju radnici FDS-a, kao što su cijenu niza sličnih privatizacijskih pljački platile hiljade drugih radnika u BiH.

To nije moralo biti tako da je Parlament FBiH prije dvije godine prihvatio zaključak SDP-a da se obustave sve privatizacije u FBiH do usvajanja novog Zakona o privatizaciji, što je odbila aktuelna vlast.

Također, tada je vladajuća koalicija u FBiH odbila i prijedlog SDP-a da se zatraži da Finansijska policija izvrši kontrolu poslovanja FDS-a.

Tražimo od Vlade FBiH da se uključi u rješavanje ovog problema i pokuša zaustaviti otpuštanje radnika i skoro izvjesno gašenje proizvodnje u FDS-u.

Pozivamo tužilaštva u BiH da konačno reagiraju i zaustave ovu pljačku, te da konačno postupe prema nizu krivičnih prijava koje su podnesene zbog dešavanja u i u vezi sa FDS-om, a među kojim su i krivične prijave koje je podnosio SDP.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.