Zenica

Osuđujemo svaki pokušaj skrnavljenja vjerskih objekata

Slika

Kantonalni odbor SDP BiH ZDK osuđuje svaki pokušaj skrnavljenja vjerskih objekata. Tražimo da nadležne institucije što prije otkriju počinioce koji su zapalili kapelu u Gradišću.

Zenica je umjela da čuva i poštuje vjerske i nacionalne različitosti njenih stanovnika čuvajući tako civilizacijke tekovine Bosne i Hercegovine koja je uvijek imala više naroda i konfesija. Nažalost, zaslijepljeni nacionalizmima i dočecima i veličanjem osudjenih  ratnih zločinaca, neodgovorni čine istu grešku i nepravdu  čine onima koji su najmanje krivi zato što imaju svoje  spomenika i vjerska obilježja.

Zato pozivamo nadležne da uhapse krivce za paljenje kapele, a lokalne vlasti da pomognu u sanaciji učinjene štete.