Klub zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Osude besprizornog linča nad Martinom Mlinarević

Klub zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo najoštrije su osudile besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević.

“Nažalost, još jednom se pokazuje koliko smo kao društvo zaglibili u blato koje karakteriše govor mržnje i omalovažavanja žene koja je odlučila javno govoriti o društvenim pojavama.
Najava kandidature Martine Mlinarević za ambasadoricu je bila dovoljna da se oponenti njene javne riječ postroje kao vojska s ciljem diskreditacije njene ličnosti na najprimitivniji mogući način.

Tražimo od institucija da u skladu sa zakonima ove zemlje, poduzmu sve neophodne aktivnosti i sankcionišu vinovnike prijetnji.

Pozivamo građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkog neslaganja, suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost.
Također očekujemo od svih društvenih aktera da javno stanu u zaštitu ličnosti Martine Mlinarević i slobode njenog društvenog aktivizma”, navodi se u saopćenju Kluba zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz Kluba zastupnica SKS.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu