SDP BiH
Socijaldemokratska akademija rodne ravnopravnosti

Ostvarimo rodnu ravnopravnost !

Proteklog vikenda, 02.-04. juna 2017. godine, u Sarajevu, završen je I i II modul Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti, koju Forum žena SDP BiH realizuje u saradnji sa organizacijom Forum lijeve inicijative i Međunarodnim centrom Olof Palme.
Cilj modula Akademije je da ukaže na potrebu uključivanja muškaraca u ostvarivanju rodne ravnopravnosti.

Modul su otvorili Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH i prof. Nermina Zaimović – Uznunović, predsjednica Foruma žena SDP BiH, Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative, koji su polaznicama i polaznicima ukazali na problem rodne neravnopravnosti muškaraca i žena u Bosni i Hercegovini, kako u politici, obrazovanju, na radnom mjestu, tako i u svim drugim segmentima društva.

Tokom trajanja trodnevne edukacije učesnici i učesnice su aktivno učestvovali u diskusijama o demokratskim procesima i položaju žena, institucionalnim i zakonskim okvirima za rodnu ravnopravnost, sa uvodničarima i uvodničarkama: Lemanom Terzimehić, prof. Nerminom Zaimović – Uznunović, Dajanom Bakić, Adnanom Kadribašićem, Maidom Čehajić – Čampara.
Žene na tržištu rada je tema narednog modula koji će se održati u Mostaru.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu