Saša Magazinović

Oštre kritike na rad Vijeća Ministara BiH

Uprkos tome što je većina Komisija dala negativno mišljenje o radu Vijeća ministara u 2016, Zvizdić je kazao da su radili na dinamiziranju evropskih procesa, ekonomskog rasta i razvoja, vladavini prava i borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i unapređenje regionalne saradnje. On je pohvalio i, između ostalog, rekao da je 2016. godina bila najuspješnija na putu BiH ka EU.

Nakon njegovog izlaganja, prvi za riječ se javio Saša Magazinović, zastupnik SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH . On je istakao da je o Izvještaju trebalo da govore poslanici, a da je predsjedavajući Vijeća ministara trebao da sluša njih. – Da Vas ne vidim ovdje, pomislio bih da je Branko Kockica jer kod njega su kuće od čokolade, prozori od marmalade. Tako to izgleda u ovom Izvještaju, gdje je sve bajkovito, za razliku od realnosti koje žive bh. građani – kazao je Magazinović. On je dodao da je Zvizdić na početku mandata rekao da su svi ljudi plodovi izgovorene riječi.

– Dali ste riječ građanima BiH i prokomentarisat ću neke stvari. Za početak mehanizam koordinacije koji funkcioniše samo u Vašim Izvještajima. Rekli ste da ćete BiH učiniti boljom. Ne znam dokle ste sa obećanjem, ali tamo gdje Vaša stranka upravlja to nije tako i BiH nije društvo jednake šanse za sve građane – kazao je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu