Forum žena SDP BiH

Osnažimo žene!

Proteklog vikenda, 09.-10. septembra 2017. godine, u Zenici, završen je III modul Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti, koju Forum žena SDP BiH realizuje u saradnji sa organizacijom Forum lijeve inicijative i Međunarodnim centrom Olof Palme. Tema ovog modula je bila „Žene na tržištu rada“.

Modul su otvorile Nina Karađinović, potpredsjednica FOŽ SDP BiH i Jasminka Šehić, predsjednica KO FOŽ SDP BiH ZDK koje su ukazale na važnost razmijevanja tema koje se obrađuju na III modulu Akademije, a sa kojima se svakodnevno susrećemo u poslu.

Tokom trajanja dvodnevne edukacije polaznice i polaznici su aktivno učestvovale/i u diskusijama i radionicama o mobingu, ekonomskom osnaživanju žena, sindikalnom organizovanju, Zakonom o radu u BiH sa uvodničarkama Irmom Efendić Adžajlić, Besimom Borić i Jelenom Pekić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu