Sarajevo

Osmić i Kraak o registraciji vojne imovine

Ministar Osmić upoznao je veleposlanika Kraaka da je Plan bilateralne obrambene suradnje između dvije zemlje za 2015. godinu potpisan 2. prosinca 2014. godine u Sarajevu

Slika

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić te njegovi zamjenici Marina Pendeš i Živko Marjanac razgovarali su danas s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u BiH Jurriaanom Kraakom.

Upoznali su veleposlanika o prioritetima Ministarstva i Oružanih snaga BiH koji se odnose na tehničke i administrativne pripreme za registraciju perspektivne nepokretne vojne imovine što je uvjet za aktiviranje MAP-a.

Također, razgovarali su o nastavku reformnih procesa u domenu obrambenog planiranja i upravljanja resursima, nastavku sudjelovanja u misiji NATO-a u Afganistanu i misiji UN-a u Kongu, sudjelovanju Oružanih snaga BiH u misiji UN-a u Maliju, izgradnji sposobnosti i povećanju spremnosti za pomoć Oružanih snaga BiH civilnim strukturama u slučaju katastrofa i nesreća, provedbi operacija deminiranja, povećanju sigurnosnih i tehničkih uvjeta skladištenja naoružanja i strjeljiva, te nastavku redukcije viškova naoružanja i strjeljiva.

Ministar Osmić upoznao je veleposlanika Kraaka da je Plan bilateralne obrambene suradnje između dvije zemlje za 2015. godinu potpisan 2. prosinca 2014. godine u Sarajevu.

Planom za 2015. godinu je predviđena financijska potpora projektu učenja engleskog jezika u Oružanim snagama BiH, kao i realizacija tečajeva i obuke u Kraljevini Nizozemskoj za pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Zamjenica ministra obrane Pendeš naglasila je važnost sudjelovanja OS BiH u mirovnim misijama pod okriljem UN-a, te izrazila očekivanja da će BiH već ove godine dobiti članstvo u MAP-u, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kraak je zahvalio na prijamu i konstatirao da između Kraljevine Nizozemske i BiH postoji dobra suradnja, te je pozvao predstavnike Ministarstva obrane BiH da nazoče Regionalnoj konferenciji o mirovnim misijama Ujedinjenih naroda, koja će biti održana 17. veljače 2015. godine u Amsterdamu u Nizozemskoj.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.