Opozicija u Sanskom Mostu predvođena SDP-om nije dozvolila dizanje predizbornog kredita u iznosu od 3,3 miliona KM

Na posljednjem Općinskom vijeću Općine Sanski Most jedna od tačaka dnevnog reda bilo je kreditno zaduženje Općine Sanski Most u iznosu od 3,3 miliona KM. Sa 18 glasova za i 13 suzdržanih, prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Općine Sanski Most u iznosu od 3,3 miliona KM nije prošao.

Opozicija, koju u Općinskom vijeću Sanski Most čine SDP, DF, ASDA, NS i SBiH te Bećo Beširević (SBB) nisu dozvolili realizaciju plana kojim bi SDA nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora dobila “u ruke” 3,3 miliona KM.

Iako su čelnici SDA Sanski Most dva dana prije sjednice O.V. Sanski Most promptno “zapucali” u Sarajevo kod Bakira Izetbegovića, a on zvao Željka Komšića da se izvrši pritisak nad vijećnicima DF-a u gradu na Sani, ništa im nije pomoglo. “Deefovci” su ostali jedinstveni, kao i SDP uz podršku po jednog vijećnika vijećnika A-sda, Naše stranke i SBiH.

Protiv kredita suzdržanim glasovima bili su: Aiman Sawanda (SDP), Hajrudin Jakupović (SDP), Nermin Trožić (SDP), Ivana Čavlović (SDP), Fajko Malovčić (SDP), Remzija Sadić (A-SDA), Ermin Osmanagić (NS), Sulejman Kazić (SBiH), Muhamed Huzejrović (DF), Ferid Hodžić (DF), Zilham Hadžić (DF), Admir Huzejrović (DF) i Bećo Beširević (SBB).

Pored vijećnika SDA za kredit su glasali Desanka Miljević (DNS), predsjedavajuća O.V. Sanski Most, Šemsudin Habibović, Redžo Kurbegović (SBB), zamjenik predsjedavajuće O.V. Sanski Most i Selvir Korlat (SBB).