Sarajevo

Općinu Centar Sarajevo posjetili predstavnici Češke razvojne agencije

Akcenat će biti prije svega na projektima razvoja turizma i podržavanja malog poduzetništva

Slika

Predstavnici Češke razvojne agencije David Kopic i Andrej Stojkovič posjetili su 3. septembra  Općinu Centar Sarajevo, gdje su im domaćini bili savjetnici općinskog načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

Cilj posjete je bio da se gosti iz Češke upoznaju o mogućnostima i kapacitetima središnje sarajevske općine za pripremu projekata s kojima bi se apliciralo prema IPA fondovima Evropske unije.

Uz to, Češka razvojna agencija će osim Općini Centar, pružiti podršku i ostalim gradskim općinama te Gradu Sarajevo u vidu opreme i edukacije kadrova.

Akcenat će biti prije svega na projektima razvoja turizma i podržavanja malog poduzetništva.

– Nakon što nekoliko uposlenika Općine Centar završe obuku koju će provesti Češka razvojna agencija, imat ćemo kadrove koji će biti osposobljeni za pripremu projekata kojima bi se apliciralo prema IPA i ostalim evropskim fondovima. Osim toga, izrazili su spremnost da nam doniraju i odgovarajuću informatičku opremu – kazao je Tarik Hadžiomerović.

Sastanku su prisustvovali i članovi općinskog tima koji će ubuduće raditi na tom projektu, saopćeno je iz Općine Centar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.