Kandidature

Općinska organizacija SDP BiH Zavidovići predložila Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Zavidovići obavještava javnost i svoje članstvo da je unutar OO SDP BiH Zavidovići završen proces kandidovanja za Opće izbore 2018. godine.

U procesu kandidovanja za Opće izbore 2018.godine u skladu sa demokratskim principima i odrednicama naše partije članovima smo prepustili ključnu ulogu. Svi članovi SDP BiH mogli su dostaviti svoje prijedloge kandidata za člana(ove) Predsjedništva BiH, nivoe državne, federalne i kantonalne zakonodavne vlasti na obrascima u našoj općinskoj organizaciji, sastancima interesnih grupa i foruma, osnovnih organizacija, putem telefona, maila ili putem web stranice na propisanim formama.

Predlaganje kandidata i kandidatkinja trajalo je do 15.03.2018. godine nakon čega svi prijedlozi moraju proći propisane procedure zbog daljnje selekcije potencijalnih kandidata.

Prema broju pristiglih kandidatura za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u OO SDP BIH Zavidovići, ubjedljivo najveću podršku ima prof.dr. Denis Bećirović.

U skladu s navedenim, organi Općinske organizacije SDP BiH Zavidovići su jednoglasno zauzeli stav da bi najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH ispred SDP BiH bio prof.dr. Denis Bećirović, kojem naša organizacija pruža apsolutnu podršku u kandidiranju i procesima i aktivnostima koji slijede u slučaju njegovog izbora za kandidata.

Ovaj naš prijedlog je dostavljen višim organizacionim nivoima SDP BIH kako bi se demokratska procedura sprovela do kraja, te na organima SDP BiH donijela konačna odluka.

Ostale kandidature i prijedlozi za nivoe državne, federalne i kantonalne zakonodavne vlasti biće objelodanjene članovima i javnosti nakon završetka propisanih procedura i verifikacije od strane organa OO SDP BiH Zavidovići.