Općinska organizacija SDP BiH Kakanj u punom sastavu nastavlja svoj put na osnovnim vrijednostima socijaldemokratije.

Općinska organizacija OO SDP BiH Kakanj je u ponedjeljak, 18.09.2017. godine,  održala konstituirajuću sjednicu Općinskog odbora na kojoj su usvojeni najviši akti organizacije. Usvojena je Odluka o organizovanju i radu Općinske organizacije Kakanj kojom se uređuje konstituiranje i organizovanje, način rada, izbori, nadležnosti, prava i obaveze organa Općinske organizacije SDP BiH Kakanj. Usvojen je i Poslovnik o radu Općinskog odbora SDP BiH Kakanj.

Sjednicu je sazvao i predsjedavao dr. Ahmed Begić koji je, u maju ove godine na unutarpartijskim izborima, po principu jedan član – jedan glas,  dobio povjerenje članstva i izabran za predsjednika OO SDP BiH Kakanj.

Sjednici je prisustvovao Senaid Begić u svojstvu predsjednika KO SDP BiH Kakanj  i svojim punim angažmanom dao doprinos u toku same sjednice, te član GO SDP BiH drug Irfan Imamović koji se također u par navrata obratio prisutnim. Ozbiljnost i značaj sjednice pokazala je i prisutnost od 43 člana Općinskog odbora.

Na sjednici odbora, u skladu sa odredbama Statuta SDP BiH, a vodeći računa o nacionalnoj, spolnoj, starosnoj strukturi izabrano je Predsjedništvo u sljedećem sastavu:

Tri potpredsjednika: Lukić Edina, Piljug Enes i Aletović Vinka. Sekretar: Jusupović Tarik. Članovi Predsjedništva: Andrijević Igor,  Obralija Jasna,  Pirić Almir,  Čaušević Hasan,  Mijoč Eldin,  Bilalović Zorica, Šabanović Sanel i Krličević Prkić Andrea.

Nakon perioda stagniranja organizacije u toku posljednje godine, uvođenja Povjereništva zbog slabih izbornih rezultata na Lokalnim izborima 2016. godine, Općinska organizacija SDP Kakanj je, ojačana iskustvom iz proteklog perioda,  zbila redove i  ponovo u punom sastavu na čelu sa predsjednikom  Ahmedom Begićem, odlučno i sigurno nastavlja svoj put zasnovan na osnovnim vrijednostima socijaldemokratije, put slobodnih,  ravnopravnih i odgovornih članova koji će svojim radom i zalaganjem dati puni doprinos u jačanju i afirmaciji kakanjskog SDP-a.

OO SDP BiH Kakanj