Općina Novi Grad u haosu zbog unutarstranačkog rata u SDA!

Javnost je putem internet medija mogla saznati o ratu koji se vodi unutar SDA Kantona Sarajevo povodom unutarstranačkih izbora za novog predsjednika tamošnje kantonalne organizacije. Jedna od ključnih figura je i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić.

SDP Novi Grad Sarajevo je već ranije ukazivao da je načelnik Efendić u svom drugom načelničkom mandatu, a sve nakon stranačkog obećanja da će biti naredni premijer Kantona Sarajevo, u potpunosti zanemario svoje načelničke obaveze. Semir Efendić se u cijelosti posvetio svojoj ličnoj političkoj karijeri, prvobitno ponašajući se kao premijer iz sjene koji prati svaki korak i potez još uvijek premijera i sastava Vlade KS, a trenutno kao kandidat za predsjednika SDA Kantona Sarajevo.

U drugom načelničkom mandatu niti jedan jedini obećani projekat nije realiziran. Da nije bilo njemu tako omražene Vlade KS i „Šestorke“, u protekloj godini na području općine Novi Grad Sarajevo nikakvi radovi ne bi bili ni pokrenuti. Zahvaljujući sredstvima sa kantonalnog nivoa, a koja su otkočili SDP-ovi ministri, omogućeni su daljnji radovi na kapitalnom projektu bazena na Dobrinji, IX Transverzale i dijela ulice Džemala Bijedića.

Utopljavanje objekata kolektivnog stanovanja, koji je bio jedan od osnovnih obećanja tokom predizborne kampanje danas se više nigdje ne spominje. Ono je kao lažno obećanje, poslužilo svojoj svrsi dobivanja povjerenja građana, a za nerealizaciju i odustajanje od istog očekujemo da će, po ustaljenoj praksi SDA biti kriv neko drugi. Svi, sem onih koji su to obećali i trebali sprovesti u djelo.

Ovim putem SDP Novi Grad Sarajevo podsjeća načelnika Efendića da je on prije svega načelnik svih građana najveće i najmnogoljudnije općine Kantona Sarajevo, a tek nakon toga stranački kadar SDA. Stoga je urgentno da se isti posveti svom dobro plaćenom poslu načelnika i radu za dobrobit građana, a ne da svoje radno mjesto i općinu Novi Grad koristi za potkusurivanje i ostvarivanje unutarstranačkih ambicija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu