Općina Novi Grad Sarajevo i JP Lokom građanima žele naplatiti prostor oko objekata kolektivnog stanovanja

Općina Novi Grad Sarajevo i JP Lokom građanima žele naplatiti prostor oko objekata kolektivnog stanovanja

Na području Općine Novi Grad Sarajevo, proteklih godina, a posebno ovih dana, jer kažu da polet uvijek stiže s proljeća, na jednom koraku se dešava, a na drugom se priprema teren, kako bi se i na njemu mogao desiti urbicid, a sve sa opravdanjem regulisanja saobraćaja u mirovanju.

Urbicid koji se dešava, kao i onaj za koji se priprema teren, je sve izvjesnije da će se desiti, a kao rezultat „predanosti“ i „progresivnih“ pogleda općinskih službi. Oni su futuristi, te građanima žele sve najbolje, pa tako i u ovom slučaju.

Uredba o parkiranju, koju je Vlada KS usvojila sredinom 2016. godine, dala je mogućnost jedicama lokalne samouprave da svojim aktom definišu propise, uslove, način korištenja i naplatu prostora kod objekata kolektivnog stanovanja. Čekalo se skoro dvije godine na primjenu, te odabrao period baš pred opće izbore. Kao opoziciji ova odluka nam ide na ruku, zbog negodovanja građana, ali mi u SDP-u Novi Grad Sarajevo više brinemo za lokalnu zajednicu i interese građana nego političke poene koje možemo dobiti. Građani/stanari objekata kolektivnog stanovanja trebaju imati besplatan parking prostor uz učešće godišnje takse za održavanje.

Prva lokacija na kojoj je počela primjena Uredbe je lokalitet Čengić Vile, kod tržnog centra Merkur, Gradačačka bb. Na zboru građana, gdje je bilo prisutno svega 30 stanara sa tog lokaliteta, direktor JP Lokoma i predstavnik općinske službe za Urbanizam su informisali građane o namjeri uvođenja naplate gornje plohe uz tržni centar Merkur, za stanare 40,00 KM + PDV, a za RVI 20,00 KM + PDV.

Mali broj prisutnih stanara zboru građana može se implicirati nedovoljnom informisanošću o istom ili izostankom interesa da se aktivno uključe u dešavanja njihove lokalne zajednice. Već danas ovo je problem koji će ih se direktno ticati i utjecati na njihovu kvalitetu življenja i visinu mjesečnih izdvajanja.

Pozivamo građane da javno iznesu svoje nezadovoljstvo i da zahtjevaju besplatan parking prostor uz učešće godišnje takse za održavanje.

 

OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.