Saša Magazinović za Dnevni avaz

Opće je poznato da političari u BiH nerijetko jedno govore, drugo misle, a treće rade

U Parlamentu Bosne i Hercegovine trenutno ima svega, samo nema parlamentaraca, izjavio je za “Avaz” zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

Gdje su, kaže, ne zna. Na hodnicima Parlamenta sreće jedino Damira Arnauta, zastupnika SBB-a u Predstavničkom domu PSBiH.

– Po statistikama vidimo da nisu sigurno u kancelarijskim prostorima, gdje prave zakone, inicijative i pitanja, jer toga nema u proceduri. Gdje su i šta rade, stvarno ne znam. Očigledno je da sve više liče na stranačke lidere kojima je sve važnije od funkcioniranja institucija – kazao je Magazinović.

On je, pored ostalog, za “Avaz” govorio i o prijedlogu izmjena Ustava BiH, poznatom kao „aprilski paket“, za koji je kazao da će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Podsjetimo, njegove kolege su nakon toga rekle da prijedlog neće podržati, međutim, šef Kluba zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu ističe da neće odustati.

– Ništa ne mora značiti to što su izjavili da neće podržati prijedlog. Opće je poznato da političari u BiH nerijetko jedno govore, drugo misle, a treće rade. Svi oni koji imaju dvojbe o onome što je predloženo su autori toga i oni mogu promijeniti svoj stav, ali ne mogu izbrisati ono što su govorili u medijima u afirmativnom smislu – poručuje Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu