Saša Magazinović za Dnevni avaz

U Parlamentu Bosne i Hercegovine trenutno ima svega, samo nema parlamentaraca, izjavio je za “Avaz” zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

Gdje su, kaže, ne zna. Na hodnicima Parlamenta sreće jedino Damira Arnauta, zastupnika SBB-a u Predstavničkom domu PSBiH.

– Po statistikama vidimo da nisu sigurno u kancelarijskim prostorima, gdje prave zakone, inicijative i pitanja, jer toga nema u proceduri. Gdje su i šta rade, stvarno ne znam. Očigledno je da sve više liče na stranačke lidere kojima je sve važnije od funkcioniranja institucija – kazao je Magazinović.

On je, pored ostalog, za “Avaz” govorio i o prijedlogu izmjena Ustava BiH, poznatom kao „aprilski paket“, za koji je kazao da će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Podsjetimo, njegove kolege su nakon toga rekle da prijedlog neće podržati, međutim, šef Kluba zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu ističe da neće odustati.

– Ništa ne mora značiti to što su izjavili da neće podržati prijedlog. Opće je poznato da političari u BiH nerijetko jedno govore, drugo misle, a treće rade. Svi oni koji imaju dvojbe o onome što je predloženo su autori toga i oni mogu promijeniti svoj stav, ali ne mogu izbrisati ono što su govorili u medijima u afirmativnom smislu – poručuje Magazinović.