OO SDP BiH Tešanj daje punu podršku našim aktivistima SDP BiH u RS, s jasnom porukom da zajedno istrajemo u borbi za ZEMLJU ZA SVE NAS

Prema statutarnim i programskim odredbama, Općinski odbor OO SDP BiH Tešanj je na 10. proširenoj sjednici, održanoj 19.11.2018. godine, na Dnevnom redu, između ostalog, imao Izvještaj o provedenim Općim izborima 2018. godine sa analizom izborne kampanje i izbornih rezultata.

Sjednica je pobudila interes članova i nakon uvoda predsjednika OO SDP BiH Tešanj Senada S. Subašića o temi, slijedila je sveobuhvatna, plodna rasprava, u kojoj su se istakle i dobre i loše strane, te doneseni određeni Zaključci:

  • OO SDP BiH Tešanj je ostavrila vlastiti izborni cilj sa znatnim povećanjem broja glasova za sve nivoe.
  • Istaknute su mnoge manjkavosti u izbornom procesu, što je doprinijelo da naš kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prof. dr. Denis Bećirović, nije upisan kao pobjednik.
  • Opća, politička klima u BiH je išla u prilog građanski orjentisanim politikama, što je bio motiv nacionalističkim snagama da onemoguće promjene u bh društvu.
  • OO SDP BiH Tešanj daje punu podršku našim aktivistima SDP BiH u RS, s jasnom porukom da zajedno istrajemo u borbi za ZEMLJU ZA SVE NAS.
  • Također, zaključeno je da je Analiza sadržajno i metodološki urađena na zavidnom nivou, a zatraženo je od članova da svoja viđenja i sugestije iznesu u raspravama na sjednicama osnovnih i interesnih organizacija SDP BiH Tešanj, kako bi imali što bolje pretpostavke za naše buduće aktivnosti.

Izvještaj i Analiza su usvojeni jednoglasno, sa dopunom iz rasprave.

Ovom prilikom upriličen je i svečani prijem 52 nova člana i potvrđeno 5 članova u postupku reevidencije članstva, što potvrđuje sve veći interes i podršku građana za politiku SDP BiH.

 

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu