Nermin Nikšić

Oni koji podržavaju vlast sa SDA ne mogu biti dio priče SDP-a

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je uoči današnje konstituirajuće sjednice Glavnog odbora SDP-a da je Enver Bijedić faktički otišao iz partije i da će se to vrlo brzo ozvaničiti.

Bijedić je ranije kazao da će članovi SDP-a iz Tuzlanskog kantona formirati novu stranku ukoliko organi SDP-a na čelu s predsjednikom Nikšićem ne promijene odluku o isključenju članova Žarka Vujovića i Huseina Tokića.

Nikšić je danas kazao da bi Bijedić trebalo da zna da o isključivanju poslanika odlučuje Povjereništvo u skladu sa svojim nadležnostima, a ne Glavni odbor SDP-a.

“On je već faktički otišao iz SDP-a. I zvanično će se to vidjeti vrlo brzo”, kazao je Nikšić.

Naveo je da su se oni koji podržavaju vlast sa SDA diskreditovali i sami pokazali gdje su.

“Oni ne mogu biti dio priče SDP-a – to je njihovo opredjeljenje. Smatrali su da ne trebaju biti dio priče SDP-a i izabrali da sarađaju sa SDA. Ne možemo govoriti o raskolu ako se od 10 zastupnika dva odluče biti dio parlamentarne većine sa SDA”, istakao je on.

Na konferenciji za medije je napomenuo, također, da će danas biti okončan izborni proces kad je riječ o organima SDP-a.

“Nakon kongresa trebamo okončati konstituisanje rukovodstva Glavnog odbora i izbora potpredsjednika SDP-a, generalnog sekretara i članova Predsjedništva”, kazao je on.

Dodao je da će se u septembru i oktobru pozabaviti s regionalnim i gradskim odborima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu