Forum žena SDP BIH Novo Sarajevo

Okrugli sto „Zakon o udžbenicima“.

U organizaciji Foruma žena SDP BiH OO Novo Sarajevo u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održan je okrugli sto na temu „Zakon o udžbenicima“.

Ovaj događaj je  otvorio predsjednik OO SDP BiH  Novo Sarajevo Samir Suljević, a uvodna izlaganja na temu iznijeli su potpredsjednica SDP BiH i kantonalna zastupnica  Segmedina Srna-Bajramović , Damir Mašić, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo i zastupnik u Parlamentu FBiH , te Predrag Puharić, predstavnik Vijeća roditelja.

Na okruglom stolu su, pored članica Foruma žena iz svih Općinskih organizacija sa područja Kantona Sarajevo, prisustvovali i predstavnici Vijeća roditelja, nastavno osoblje iz osnovnih i srednjih škola, te zainteresovani građani ove općine.

Učesnici u diskusiji su se složili da udžbenici za našu djecu trebaju biti kvalitetni, te je neophodno eliminisati politiku iz oblasti udžbenika i autora, te da Nacrt zakona o udžbenicima nije precizan i konkretan.

Okrugli sto je bio od izuzetnog značaja jer smatramo da su naša djeca i njihovo obrazovanje najbitniji u našem društvu, naša moralna obaveza.

Navedeni su konkretni zaključci i potrebe, a neki od njih su:

  • Neophodno je uključiti se u javne rasprave o Nacrtu Zakona o udžbenicima kako bi se dobio što kvalitetniji Prijedlog Zakona.
  • U pisanju udžbenika potrebno je uključiti iskusne prosvjetne radnike
  • Ključan je kvalitet udžbenika i da na tome treba insistirati jer udžbenici ni po kvalitetu ni po bilo čemu drugom ne spadaju u civilizacijski i evropski doseg za 21 vijek.

Okrugli sto je zatvorila predsjednica Foruma žena Naida Ferizović.

Poruka sa tribine jeste da je Obrazovanje veoma značajno,a uništavajući obrazovanje uništavamo državu.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu