Irfan Čengić

Ojačati ulogu mjesnih zajednica u FBiH

Predstavnici Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH su danas održali sastanak sa predstavnicima UNDP-a.

“Mjesne zajednice su veoma važan segment u sistemu lokalne samoprave. Zbog toga podrzavam donošenje izmjena i dopuna zakona koje će ojačati ulogu mjesnih zajednica” izjavio je zastupnik Čengić.

Tema radnog sastanka je bila nova vizija mjesnih zajednica u okviru jedinica lokalne samouprave u Federaciji Bosnw i Hercegovine.

Na ovom sastanku predstavnici UNDP-a su predstavili tekst prijedloga izmjena i dopuna Zakona o principima lokalne samouprave FBiH.

Ovaj tekst zakona će biti tema naredne sjednice Komisije za lokalnu samoupravu Predstvničkog doma Parlamenta FBiH.

Delegaciju komisije su činili Irfan Čengić predsjednik komisije, Osman Čatić zamjenik predsjednika komisije i sekretar komisije Almedina Durak Bulić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu