Jasmina Zubić

Ogromna sredstva Fonda za okoliš FBiH su izvan kontrole

Dosta rasprave na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH izazvao je Analitički izvještaj o radu Fonda za zaštitu okoliša Federacije za prošlu godinu.

– Ogromna sredstva se prikupljaju u ovaj Fond za zaštitu okoliša. Kantoni ne izvještavaju fond jer nisu ni dužni. Ogromna sredstva su izvan kontrile i sigurna sam da ne završe gdje je potrebno. Više od 100 miliona KM je otišlo u kantonalno budžete a mi ne znamo gdje je taj novac otišao. Zađite pa pogledajte koliko je realizirano projekata iz okoliša. Potrebno je promijenti raspodjelu sredstava, i da imamo izvještaj gdje su sredstva utrošena. Lokalne zajednice nam bukvalno umiru- poručila je zastupnica Jasmina Zubić iz SDP-a.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu