Jasmina Zubić

Ogromna sredstva Fonda za okoliš FBiH su izvan kontrole

Dosta rasprave na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH izazvao je Analitički izvještaj o radu Fonda za zaštitu okoliša Federacije za prošlu godinu.

– Ogromna sredstva se prikupljaju u ovaj Fond za zaštitu okoliša. Kantoni ne izvještavaju fond jer nisu ni dužni. Ogromna sredstva su izvan kontrile i sigurna sam da ne završe gdje je potrebno. Više od 100 miliona KM je otišlo u kantonalno budžete a mi ne znamo gdje je taj novac otišao. Zađite pa pogledajte koliko je realizirano projekata iz okoliša. Potrebno je promijenti raspodjelu sredstava, i da imamo izvještaj gdje su sredstva utrošena. Lokalne zajednice nam bukvalno umiru- poručila je zastupnica Jasmina Zubić iz SDP-a.