KO SDP BiH ZDK

Održane Izvještajno -izborne konferencije u ZDK

Nakon što su po odluci Glavnog odbora SDP BiH uvedena povjereništava u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica i općinskim organizacijama SDP BiH Visoko, Kakanj, Breza, Olovo i Usora, te 14.maja 2017.godine po principu “ Jedan član – jedan glas” izabrani predsjednici navedenih organizacija, održane su i izvještajno izborne konferencije u 5 od 6 organizacija i na istim izvršeni izbori općinskog /gradskog i Nadzornog odbora OO SDP BiH.

Izvještajno-izborne konferencije na području ZDK organizovane su sljedećim redoslijedom: 05.06.2017. godine održana je Izvještajno-izborna konferencija u OO SDP BiH Usora, 11. 06.2017.godine OO SDP BiH u Brezi, 15.06.2017.godine u OO SDP BiH Visoko, 16.06.2017.godine u OO SDP BiH OLovo,a 17.06.2017. godine u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica. U toku su pripreme za sazivanje i održavanje Izvještajno-izborne konferencije OO SDP BiH Kakanj koja će se održati do kraja juna 2017.godine.

Konferencije su sačinjavali delegati koji su birani u osnovnim organizacijama SDP BiH, te delegati po funkciji (članovi povjereništava i izabrani vijećnici). Delegati su razmatrali izvještaj o radu organa općinske /gradske organizacije u proteklom periodu, te nakon usvajanja istih tajnim glasanjem između više kandidata izabrali Općinski/Gradski odbor i Nadzorni odbor.
U svojstvu gostiju izvještajno-izbornim konferencijama su prisustvovali i članovi rukovodstva KO SDP BiH ZDK na čelu sa predsjednikom KO SDP BiH ZDK Senaidom Begićem.

U narednih 10 dana održat će se konstituirajuće sjednice općinskih odbora na kojim će odbor iz svog sastava birati Predsjedništvo, potpredsjednike i sekretara općinske/gradske organizacije SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu