SDP BiH
KO SDP BiH ZDK

Održane Izvještajno -izborne konferencije u ZDK

Nakon što su po odluci Glavnog odbora SDP BiH uvedena povjereništava u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica i općinskim organizacijama SDP BiH Visoko, Kakanj, Breza, Olovo i Usora, te 14.maja 2017.godine po principu “ Jedan član – jedan glas” izabrani predsjednici navedenih organizacija, održane su i izvještajno izborne konferencije u 5 od 6 organizacija i na istim izvršeni izbori općinskog /gradskog i Nadzornog odbora OO SDP BiH.

Izvještajno-izborne konferencije na području ZDK organizovane su sljedećim redoslijedom: 05.06.2017. godine održana je Izvještajno-izborna konferencija u OO SDP BiH Usora, 11. 06.2017.godine OO SDP BiH u Brezi, 15.06.2017.godine u OO SDP BiH Visoko, 16.06.2017.godine u OO SDP BiH OLovo,a 17.06.2017. godine u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica. U toku su pripreme za sazivanje i održavanje Izvještajno-izborne konferencije OO SDP BiH Kakanj koja će se održati do kraja juna 2017.godine.

Konferencije su sačinjavali delegati koji su birani u osnovnim organizacijama SDP BiH, te delegati po funkciji (članovi povjereništava i izabrani vijećnici). Delegati su razmatrali izvještaj o radu organa općinske /gradske organizacije u proteklom periodu, te nakon usvajanja istih tajnim glasanjem između više kandidata izabrali Općinski/Gradski odbor i Nadzorni odbor.
U svojstvu gostiju izvještajno-izbornim konferencijama su prisustvovali i članovi rukovodstva KO SDP BiH ZDK na čelu sa predsjednikom KO SDP BiH ZDK Senaidom Begićem.

U narednih 10 dana održat će se konstituirajuće sjednice općinskih odbora na kojim će odbor iz svog sastava birati Predsjedništvo, potpredsjednike i sekretara općinske/gradske organizacije SDP BiH.