KO SDP BiH USK

Održane Izvještajno-izborne konferencije OO/GO Unsko-sanskog kantona

Nakon održanih lokalnih izbora u oktobru 2016. godine, Odlukom Glavnog odbora SDP BiH u Gradskoj organizaciji SDP BiH Bihać, te općinskim organizacijama SDP BiH Bosanska Krupa i Velika Kladuša, uvedena su povjereništva.

Na vanrednim unutarpartijskim izborima održanim 14. maja ove godine, po sistemu “Jedan član – jedan glas”, izabrani su predsjednici/e ovih organizacija: Kulenović Fatka (GO SDP BiH Bihać), Muhidin Šertović (OO SDP BiH Bosanska Krupa) i Adel Eskić (OO SDP BiH Velika Kladuša).
Izvještajno-izborne konferencije općinskih organizacija održane su u Velikoj Kladuši (16. juna) i Bosanskoj Krupi (18. juna), a jučer održanom Izvještajno-izbornom konferencijom Gradske organizacije Bihać, završeno je provođenje vanrednih unutarpartijskih izbora u GO/OO SDP BiH u Unsko-sanskom kantonu.

Konferencije su činili delegati birani u osnovnim organizacijama SDP BiH i delegati po funkciji (članovi povjereništava i izabrani vijećnici). Tokom rada Konferencije delegati su razmatrali i usvojili izvještaje o radu organa općinske /gradske organizacije u proteklom periodu, nakon čega su, tajnim glasanjem između više kandidata izabrali članove novog saziva Općinskog/Gradskog , te Nadzornog odbora.

U narednom periodu održat će se i konstituirajuće sjednice općinskih/gradskog odbora na kojima će novoizabrani članovi odbora iz ovog sastava birati članove Predsjedništva, potpredsjednike i sekretara općinske/gradske organizacije SDP BiH.