KO SDP BiH USK

Održane Izvještajno-izborne konferencije OO/GO Unsko-sanskog kantona

Nakon održanih lokalnih izbora u oktobru 2016. godine, Odlukom Glavnog odbora SDP BiH u Gradskoj organizaciji SDP BiH Bihać, te općinskim organizacijama SDP BiH Bosanska Krupa i Velika Kladuša, uvedena su povjereništva.

Na vanrednim unutarpartijskim izborima održanim 14. maja ove godine, po sistemu “Jedan član – jedan glas”, izabrani su predsjednici/e ovih organizacija: Kulenović Fatka (GO SDP BiH Bihać), Muhidin Šertović (OO SDP BiH Bosanska Krupa) i Adel Eskić (OO SDP BiH Velika Kladuša).
Izvještajno-izborne konferencije općinskih organizacija održane su u Velikoj Kladuši (16. juna) i Bosanskoj Krupi (18. juna), a jučer održanom Izvještajno-izbornom konferencijom Gradske organizacije Bihać, završeno je provođenje vanrednih unutarpartijskih izbora u GO/OO SDP BiH u Unsko-sanskom kantonu.

Konferencije su činili delegati birani u osnovnim organizacijama SDP BiH i delegati po funkciji (članovi povjereništava i izabrani vijećnici). Tokom rada Konferencije delegati su razmatrali i usvojili izvještaje o radu organa općinske /gradske organizacije u proteklom periodu, nakon čega su, tajnim glasanjem između više kandidata izabrali članove novog saziva Općinskog/Gradskog , te Nadzornog odbora.

U narednom periodu održat će se i konstituirajuće sjednice općinskih/gradskog odbora na kojima će novoizabrani članovi odbora iz ovog sastava birati članove Predsjedništva, potpredsjednike i sekretara općinske/gradske organizacije SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu