Novo Sarajevo

Održana unutarpartijska rasprava o izmjenama i dopunama Statuta i Programu rada SDP BiH

Održana unutarpartijska rasprava o izmjenama i dopunama Statuta i Programu rada SDP BiH

 

U srijedu, 6. 5. 2015. godine održana je rasprava o izmjenama i dopunama Statuta i Programu rada Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u organizaciji OO SDP BiH Novo Sarajevo.

Pozdravne riječi uputio je predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo, Miroslav Živanović, te je prisutne članove i članice obavijestio o raspisivanju unutarpartijskih izbora za predsjednike općinskih/gradskih/kantonalnih organizacija. Naglasio je da svaki član, koji se na vrijeme reevidentirao i izmirio svoje obaveze, ima pravo prijaviti kandidaturu, te je ohrabrio sve zainteresovane članove da to učine. Izbori će se održati po principu jedan član – jedan glas, što je dokaz da SDP BiH ide u smjeru demokratizacije. Predsjednik je prisutne takođe obavijestio o aktivnostima vezanim za izradu novog programa rada SDP BiH, te zamolio članove da se uključe u ovaj proces i daju svoje sugestije i prijedloge.

Uvodno izlaganje na raspravi dala je Ena Duran, koja ispred radne grupe za izmjene i dopune Statuta SDP BiH Novo Sarajevo, prezentirala amandmane na Statut koje je OO SDP BiH Novo Sarajevo predala na Vanrednom kongresu 2014. godine, te koji će, uz dopune, biti ponovo poslani radnoj grupi za izmjene Statuta na nivou SDP BiH.

Uslijedila je konstruktivna dvosatna rasprava u kojoj su članovi iznosili svoje prijedloge za izmjene Statuta i Programa rada. Većina učesnika u raspravi naglasila je nužnost akcentiranja antifašizma kao tekovine koju predstavlja i za koju se bori SDP BiH, borbu za radnička prava, jasno profiliranje SDP-a na političkom spektru, te svakodnevne probleme građana BiH, koji svakako trebaju biti u prvom planu.

Kako je naglasio predsjednik Živanović, OO SDP Novo Sarajevo će sve prijedloge sažeti i poslati višim organima. Broj prijedloga, kao i broj učesnika na raspravi, svjedoči o zainteresovanosti i punoj podršci članova SDP BiH poboljšanju rada i demokratizaciji Partije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.