Održana sjednica Predsjedništva SDP BiH Konjic

Sinoć je u prostorijama OO SDP BiH Konjic održana 6. po redu sjednica Predsjedništva OO SDP BiH Konjic.

Na sjednici su razmatrani izvještaji o radu za proteklu godinu.

Predsjednik OO SDP BiH Konjic podnio je izvještaj o radu Opštinske organizacije SDP BiH.

Šef Kluba vjećnika SDP-a u OV Konjic Suad Golubić podnio je izvještaj o radu Kluba u proteklom periodu.

Sekretar OO SDP BiH Konjic Irfan Tabaković prezentovao je izvještaj o radu osnovnih organizacija, te izvještaj o radu interesnih oblika u OO SDP BiH Konjic.

U svom izlaganju Presjednik Mustafa Alikadić se osvrnuo na rad organizacije u periodu nakon uvođenja Povjereništva. Istakao je da je Opštinska organizacija SDP BiH Konjic na putu oporavka i konoslidacije. Period koji je iza nas obilježen je nizom aktivnosti koje su bile usmjerene na vraćanje međusobnog povjerenja među članovima, te na jačanju organizacije u svim aspektima njenog djelovanja
.
Sekretar OO SDP BiH Konjic Irfan Tabaković u svom izvješatju o radu osnovnih organizacija dotakao se i izvještaja o radu Predsjednika. Istakao je kako je period koji je pred nama presudan i prestavlja prekretnicu u radu organizacije i nastojanju da ista konačno profunkcioniše na zdravim osnovama.

Također je naglasio potrebu jedinstva svi članova rukovodstva OO SDP BiH Konjic u dosljednom provođenju već ranije usvojenih principa rada organizacije.
U izvještaju o radu osnovnih organizacija sekretar se dotakao hronološki provedenih aktivnosti od perioda raspustanja organizacije.

Jasno je naglašeno da osnovne organizacije nisu u potpunosti i u punom kapacitetu profunkcionisale, za šta postoje objektivni razlozi.

Šef Kluba vjećnika u OV Konjic Suad Golubić kroz prezentaciju izvještaja o radu Kluba vjećnika, osvrnuo se na atmosferu koja vlada u Klubu vjećnika, te na djelovanje naših vjećnika kao opozicije u Opštinskom vijeću.

Istakao je da je Klub u svom djelovanju ostvario značajan napredak i u gradu Konjicu postao prepoznatljiv kao lider opozicije.

Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno od strane prisutnih članova Predsjedništva OO SDP BiH Konjic.

Svi usvojeni izvještaji bit će proslijeđeni na Opštinski odbor na razmatranje i usvajanje.

Na sjednici je takođe usvojen priijedlog plana i programa rada OO SDP BiH Konjic za 2018. godinu.

Usvojeni plan rad bit će takođe proslijeđen Opštinskom odboru na razmatranje i usvajanje.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu