Održana sjednica Predsjedništva GO SDP Gračanica

Održana je sjednica Predsjedništva Gradske organizacije SDP BiH Gračanica, na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Predsjedništva, formirane komisije i odbor, i to: Kadrovska komisija, Komisija za informisanje i Odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja.

Na istoj sjednici formirana je grupa za izradu Operativnog plana rada Predsjedništva te usvojena lista zaduženih aktivista za rad osnovnih organizacija Gradske organizacije SDP BiH Gračanica. U otvorenoj i demokratskoj raspravi razgovarano je i o pitanjima koja trebaju naći svoje mjesto u operativnom plau rada, posebno u pripremi za naredne lokalne izbore.

U drugom dijelu sjednice sa aktivistima kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla, razgovaralo se o nizu pitanja i djelovanju SDP-a, počev od rada kluba SDP-a u Gradskom vijeću i revidiranju članstva, unutrašnjem jedinstvu, stanju u organima i organizacijama SDP-a, projektu siguran glas, pripremama za naredne lokalne izbore i drugim otvorenim pitanjima.

Nakon konstruktivne rasprave, u kojoj su učestvovali gotovo svi članovi novog saziva Predsjedništva zajednički je stav prisutnih da je gračanički SDP ostao jedinstven, pored svih turbulencija u i oko SDP-a, da je primjer zajedničkog rada i dobrih odnosa i da će ostati jedna od najjačih organizacija SDP BiH.