Održana manifestacija „Dan radničke solidarnosti – borba protiv klasnih podjela i nejednakosti“

U nedelju 01.10.2017. godine na izletištu Kamenica u Zavidovićima održana je manifestacija „Dan radničke solidarnosti – borba protiv klasnih podjela i nejednakosti“ koju su zajednički realizovali Općinska organizacija SDP BiH Zavidovići i Forum sindikalnih aktivista i aktivistica SDP BiH.

Saradnici u aktivnostima bile su i Općinske organizacije SDP BiH Žepče i Maglaj.

Oko 500 prisutnih članova, simpatizera, građana i gostiju aktivno je učestovalo u raznolikom sadržaju aktivnosti. Posebnu pažnju privukle su organizovane radničke debate na različite teme u kojima su kao predavači sa građanima sudjelovali naši eminentni profesori i stručnjaci: prof.dr. Mirko Pejanović, prof.dr. Nerzuk Ćurak, prof.dr. Anto Domazet, prof. Senad Mehić, dr. Emina Abrahamsdotter i Amer Zagorčić.

Pored radničkih debata u sklopu manifestacije organizovan je i bogat kulturno-zabavni i sportski program: muzičke izvedbe, mali nogomet, odbojka u pijesku, basket …

Za najmlađe su organizovane aktivnosti na terenima igraonice i novoizgrađenog dječijeg poligona SRC „Luke Kamenica -18 km“.

Za učesnike je bila obezbijeđena hrana i osvježenje. Manifestaciju je svojim prisustvom uveličao i Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, koji je ovom prilikom dodijelio najviša priznanja partije pojedincima za njihov dugogodišnji doprinos izgradnji, jačanju i afirmaciji ideje ljevice, antifašizma i ostvarivanju programskih ciljeva SDP BiH.

Aktivnosti su od strane posjetilaca i gostiju ocijenjene kao veoma uspješne i korisne.

Održavanje ovakvih vidova komunikacije i interakcije sa građanima je opravdao cilj.

Općinska organizacija SDP BiH Zavidovići se zahvaljuje svima koji su uzeli učešće i prelijepog nedeljnog dana bili prisutni na lokalitetu. Također, iz OO SDP BiH Zavidovići obećavaju realizaciju niza drugih zanimljivih aktivnosti i sadržaja u periodu koji je pred nama, stoji u saopćenju partije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu