Hadžići

Održana konvencija OO SDP BiH Hadžići

Predsjednik Kantonalne organizacije Sarajevo i kandidat za Parlament FBiH Fikret Musić je nastavio u istom tonu te podsjetio prisutne na razliku između vlasti u Kantonu Sarajevo kada je na čelu bio SDP i ovoga što se danas dešava nakon smjene Vlade SDP-a.

Slika

U prepunoj sali Općine Hadžići sinoć je održana Promotivna konvencija OO SDP BiH Hadžići na kojoj su predstavljeni kandidati za naredne Opće izbore u BiH.

Podršku Hadžićanima dalo je i najviše rukovodstvo SDP-a BiH na čelu sa predsjednikom dr. Zlatkom Lagumdžijom. Pored predsjednika prisustvovali su i potpredsjednik SDP BiH Damir Hadžić, predsjednik Glavnog odbora Svetozar Pudarić, članovi Predsjedništva SDP BiH Damir Mašić i Saša Magazinović, načelnik općine Centar i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Dževad Bećirević te kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović

U ime domaćina prisutnima dobrodošlicu je poželio predsjednik OO SDP BiH Hadžići te se kratko osvrnuo na dosadašnje aktivnosti organizacije.

Nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Dževad Bećirević kao načelnik, koji već deset godina uspješno vodi Općinu Centar, naglasio je da je važno da SDP pobijedi u Kantonu Sarajevo i da se po ugledu na Općinu Centar, napokon počne razvijati i cijeli Kanton.

Predsjednik Kantonalne organizacije Sarajevo i kandidat za Parlament FBiH  Fikret Musić je nastavio u istom tonu te podsjetio prisutne na razliku između vlasti u Kantonu Sarajevo kada je na čelu bio SDP i ovoga što se danas dešava nakon smjene Vlade SDP-a.

Nakon obraćanja Damira Mašića, nosioca liste za Parlament, koji je vrlo jasno pobrojao sve ono što je Vlada na čelu sa SDP-om na čelu uradila u FBiH, sa posebnim osvrtom na reformu obrazovanja i rad na novom kurikulumu koji bi prije svega bio baziran na potrebama i interesovanjima djece, kao i uštedama prilikom kupovine udžbenika, svim prisutnim bilo je jasno da jedino pobjedom SDP-a, BiH može nastaviti svoj put ka uspjehu prosperitetu započet u prethodnom periodu.

Na ovom skupu prisuti članovi i simpatizeri su postavljali pitanja na koja su dobili vrlo jasne odgovore kako od predsjednika SDP BiH tako i od drugih prisutnih kojima su pitanja upućena.

Burnim aplauzom i podrškom pozdravljen je i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, koji je na sebi svojstven način visoku politiku pokušao približiti građanima i objasniti važnost ostvarivanja dobrih rezultata na predstojećim izborima i koji su to razlozi zbog kojih bi građani trebali da ti svoj glas upravo SDP-u.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, oduševio je prisutne  nadahnutim obraćanjem u kojem je pokušao objasniti svu medijsku hajku koja se u posljednje vrijeme obrušila na SDP i naše naistaknutije članove.

Kao i obično, salvu oduševljenja izazvalo je obraćanje predsjednika SDP BiH dr.Zlatka Lagumdžije, koji je u svom govoru naglasio potrebu da što ujedinjeniji krenemo u predstojeću kampanju, jer smo pokazali da znamo, hoćemo i možemo bolje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.