Održana konstituirajuća sjednica Povjereništva KO SDP Tuzlanskog kantona

Nakon što su raspušteni organi Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona, Povjereništvo koje je odlukom imenovao predsjednik SDP BiH održalo je 10.7.2019.godine konstituirajuću sjednicu, nakon koje su se i formalno stekli uslovi da Povjereništvo u punom kapacitetu preuzme vođenje Kantonalne organizacije do održavanja Izvještajno-izborne konferencije.

Odziv članova Povjereništva na sjednicu i iskazana želja i volja za radom su garancija da će Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla u narednom periodu osigurati funkcionisanje Kantonalne organizacije u okviru političkih i programskih opredjeljenja SDP BiH, poštujući Statut SDP BiH i odluke Kongresa i Glavnog odbora SDP BiH. O svim provedenim aktivnostima na organizaciono-akcionoj i ideološko-programskoj konsolidaciji Povjereništvo će redovno obavještavati općinske/gradske organizacije iz Tuzlanskog kantona, članove SDP BiH i javnost.

Povjereništvo poziva sve članove SDP BiH iz Tuzlanskog kantona da svojim djelovanjem u narednom periodu doprinose stabilizaciji prilika i daljem idejnom i organizacionom jačanju SDP BiH.