Forum mladih SDP Ilidža

Održana Javna tribina povodom 830 godina Povelje Kulina bana

Ispred antifašističke Spomen kosturnice na Ilidži, u srijedu 28. avgusta je održana Javna tribina povodom 830 godina Povelje Kulina bana. Tribinu su organizovali Općinska organizacija SDP Ilidža i Forum mladih SDP Ilidža.

 

Predavači na Tribini su bili profesor na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta UNSA Salmedin Mesihović, prof. dr. Remzija Šetić i književnik Hamza Hamzabegović.

 

Cilj Javne tribine je bio podsjetiti na značaj Povelje Kulina bana kao dokumenta koji svjedoči o državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Osim toga, ukazano je na nužnost nacionalne zaštite i promocije nacionalnih spomenika sa područja Ilidže, ali i ostatka Bosne i Hercegovine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu