Izabrano novo rukovodstvo

Održana Izvještajno-izborna konvencija KO Foruma mladih Srednjobosanskog kantona

U Travniku je održana Izvještajno-izborna konvencija Kantonalne organizacije Foruma mladih SDP BiH Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna u čijem radu je učestvovalo 35 delegata iz svih općina Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna.

Pozdravnu riječ i uvodno izlaganje uputio je predsjednik KO SDP SBK/KSB Nijaz Helez. U svom izlaganju delegatima je prezentovao aktuelnu političku situaciju u našem Kantonu, ali i u F BiH, te definisao jasne ciljeve SDP BiH.

Delegati Izvještajno-izborne Konvencije KO FOM SDP BiH SBK/KSB iz svih OO SDP BiH SBK/KSB izabrali su novo rokovodstvo Kantonalne organizacije FOM SDP BiH SBK/KSB u sljedećem sazivu:

Za predsjednika KO FOM SDP BiH SBK/KSB izabran je Sabelja Ivan, diplomirani poslovni menadžer, iz Novog Travnika.

Za potpredsjednike/potpredsjednice KO SDP BiH SBK/KSB izabrani su:Buharalija Nasiha iz Fojnice, Crnica Mehemed iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Kosovac Edita iz Donjeg Vakufa, Rajić Marko iz Travnika i Zlotrg Nedim iz Viteza.

Za Sekretara KO FOM SDP BiH SBK/KSB izabran je Edin Geko iz Bugojna.

Novoizabrano rukovodstvo za naredni period najavilo je veliki broj aktivnosti koje se u prvom redu odnose na poboljšanje statusa i položaja mladih u Srednjobosanskom kantonu, ali i pripremu za predstojeće Opće izbore u BiH u kojima će Forum mladih igrati veliku i značajnu ulogu. Novoizabrani predsjednik KO FOM SDP BiH SBK/KSB u svom govoru je poručio mladima da je vrijeme da i oni imaju izbor i da je SDP BiH, zaista, jedina ozbiljna alternativa jednonacionalnim strankama, HDZ-u i SDA-u.

Također, rekao je da je vrijeme da mladi preuzmu inicijativu vođenja ove države, jer stariji, koji su okupljeni u nacionalnim strankama, tačno pokazali kako se ne treba raditi.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu