SDP BiH
OO SDP BiH VISOKO

Održana Izvještajno-izborna konferencija

U sali Općine Visoko, u četvrtak je održana izvještajno -izborna konferencija OO SDP BIH Visoko na kojoj su delegati tajnim glasanjem birali Općinski i Nadzorni odbor SDP BiH Visoko.
Nakon intoniranja državne himne i internacionale, konferenciju je otvorila i njenim radom do izbora Radnog Predsjedništva rukovodila novoizabrana predsjednica Jasmina Zubić.

Konferenciji su u svojstvu gostiju prisustvovali i prigodnim riječima obratili predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić i predsjednik OO SDP BiH Breza Sabit. Predsjednik KO SDP BIH ZDK se kratko osvrnuo i delegate upoznao sa najznačajnijim aktivnostima KO SDP BIH ZDK koje su provedene u proteklom periodu sa posebnom akcentom na aktivnosti na konsolidaciji i jačanju organizacija SDP BiH, a posebno onih u kojim je nakon Općih izbora uvedeno Povjereništvo.
Izrazio je svoje zadovoljstvo i čestitao Povjereništvu OO SDP BIH Visoko na uspješno provedenim izborima po principu „ Jedan Član – jedan glas“ , te zaželio uspješan rad konferencije.

Nakon što su delegati razmatrali i usvojili izvještaj o radu organa OO SDP BiH Visoko u prethodnom periodu, uslijedio je izborni dio konferencije, u okviru kojeg su delegati tajnim glasanjem između više kandidata izabrali Općinski odbor od 20 i Nadzorni odbor SDP BiH Visoko od 5 članova.