Forum žena

Održana Izborna konvencija Foruma žena OO SDP BiH Centar Sarajevo

U četvrtak, 21.12.2017. godine održana je Izborna konvencija Foruma žena Općinske organizacije SDP BiH Centar Sarajevo.

Konvenciju je vodilo Radno predsjedništvo, u ime koga je prisutne pozdravila drugarica Arijana Huseinović – Ajanović, potpredsjednica Općinske organizacije SDP BIH Centar Sarajevo.

Delegatkinje FOŽ OO SDP BIH Centar aktivno su sudjelovale u radu Konvencije i izabrale novo rukovodstvo za naredni mandatni period i to: predsjednicu, pet potpredsjednica i koordinatoricu FOŽ OO SDP BIH Centar.

Sukladno navedenom, novo rukovodstvo čine:
• Enisa Ramić, predsjednica
• Šošić Svjetlana, Kekić Amela, Brigić Vera, Lekić Meliha i Isaković Esmina, potpredsjednice,
• Aida Sirbubalo, koordinatorica.

Na posebno zadovoljstvo prisutnih Konvenciji su, u svojstvu gošći, prisustvovale: predsjednica FOŽ KO SDP BiH Sarajevo Edita Sulejmanović, potpredsjednica FOŽ SDP BIH Selma Lučkin, potpredsjednica FOŽ KO SDP BIH Sarajevo Sehija Milišić, te predsjednica FOS SDP BIH Suada Hadžović. Također, Konvenciji se obratio i Predsjednik OO SDP BIH Centar Benjamin Isović uz želje za nastavkom saradnje i što većim učešćem žena u procesima koji predstoje.

Konvencija je protekla u izuzetnoj radnoj atmosferi uz potpuno uvažavanje i podršku svim predloženim kandidatkinjama.

Novoizabrana predsjednica FOŽ OO SDP BIH Centar, Enisa Ramić, na kraju se obratila prisutnima i zahvalila na ukazanom povjerenju.

Čestitamo novoizabranom rukovodstvu i želimo uspješan rad!