Održan sastanak na temu zajedničkih projekata Tuzle i općine Saint-Denis

U prostorijama Gradske uprave, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović sa saradnicima, u ponedjeljak, 3. septembra, održao je sastanak sa atašeom za saradnju pri Ambasadi Republike Francuske u BiH, Catherine Palpant i Julie Dusseaux, zaduženom za međunarodnu saradnju pariške Općine Saint-Denis, sa kojom je Grad Tuzla 1998. godine potpisao Protokol o saradnji i prijateljstvu.

Tokom sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj praksi i iskustvima u oblasti promocije interkulturalnosti, društvene kohezije na lokalnom nivou, mogućnostima kulturne razmjene, u kontekstu kulturnog i nematerijalnog nasljeđa, između muzeja i galerija, kao i drugih aktera kulturne scene ova dva grada. Razgovaralo se i o mogućnostima saradnje u oblasti dizajniranja lokalnih akcionih planova na temu rodne ravnopravnosti.

Gradonačelnik Imamović je naglasio da ne postoje loša iskustva u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske u BiH i općinom Saint-Denis, te istakao da se raduje nastavku saradnje između Tuzle i francuskih gradova, posebno saradnji sa općinom Saint-Denise, koja se temelji na zajedničkim aktivnostima na kreiranju Europsej povelje o očuvanju ljudskih prava u gradovima i zahvaljujući kojoj je, nakon konferencija u Barceloni, Saint-Deniseu, Veneciji, Lyonu, Nirnbergu i Ženevi, Sedma konferencija gradova održana u Tuzli, 2010. godine.

Predstavnica općine Saint-Denis je istakla da ove dvije jedinice lokalne lokalne samouprave posjeduju mnogo zajedničkih dodirnih tačaka. Posebno interesovanje pokazala je za multietničnost i multikulturalnost, bez obzira na porijeklo i pripadnost, koje prema njenim riječima karakterišu i Tuzlu i Saint-Denis.

Tokom dvodnevne posjete, Catherine Palpant i Julie Dusseaux, posjetile su JU Centar za kulturu Tuzla, Narodno pozorište Tuzla, Kuću plamena mira i Udruženje Akustikum, te Udruženje Tuzlanski otvoreni centar. Cilj njihove posjete Tuzli i sastanka sa gradonačelnikom, saradnicima, predstavnicima ustanova i udruženja je razgovor o budućim projektima saradnje između dva grada, u svrhu započinjanja konkretnih aktivnosti vezanim za određene projekte.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.