Skupu prisustvovali potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez i predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić

Održan promotivni skup SDP Olovo

Pred velikim brojem članova i simpatizera SDP BiH sinoć je u Olovu održan promotivni skup SDP Olovo na kojem je predstavljena lista kandidata za OV koju predvodi Mirad Hodžić. Prisutnima se obratio i kandidat DF-a za načelnika Općine Olovo Hajrudin Žilić. Skupu su prisustvovali i potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, te predsjednik KO SDP BiH ZDK Senaid Begić koji su u ime SDP BiH dali punu podrsku kandidatu DF-a za načelnika Općine Olovo.

Također, sa skupa u Olovu poslana je poruka da će SDP BiH i u ostalim općinama kantona u kojima DF ima, a SDP nema svog kandidata, podržati kandidate Demokratske fronte za načelnike općina, konkretno u Varešu i Brezi.
Istovremeno, očekivanja su da će i DF dati podršku kandidatima SDP-a za načelnike općina u onim sredinama gdje nemaju svog kandidata, a to su Doboj Jug, Zavidovići, Maglaj, Kakanj i Visoko. Od ranije je poznato da SDP i DF zajednički daju neupitnu podršku nezavisnom kandidatu za načelnika općine Tešanj Amiru Galijaševiću, saopćeno je tokom skupa SDP-a u Olovu.