Foruma žena SDP BiH Novo Sarajevo

Održan je okrugli sto pod nazivom „Položaj žene u politici“

Učesnice su u razgovoru koji je slijedio zaključile kako žene moraju biti ravnopravan dio svih javnih službi, s obzirom na to da je jednaka zastupljenost važan kriterij za ocjenu demokratičnosti jednog društva.

Slika

U srijedu, 17. 9. 2014. godine na Grbavici održan je okrugli sto pod nazivom „Položaj žene u politici“ u organizaciji Foruma žena SDP BiH Novo Sarajevo.

Rad pod nazivom „(Ne)zastupljenost žena u parlamentarnim klupama: moguća rješenja“ prezentirala je Ivana Teronić Oruč, u kojem je skrenula pažnju na faktore koji utječu na nedovoljnu žensku participaciju u političkoj sferi života, zašto je važna jednaka zastupljenost, kao i moguća rješenja.

Munevera Borovina govorila je o položaju i mjestu žena na Izborima 2014. Njeno izlaganje dio je rada na projektu “Edukacija žena u predizbornoj kampanji”, a koji je ostvaren u suradnji s organizacijom OPC iz Švedske.

Na kraju izlaganja skupu se obratila Nađa Biser Taso, sudionica NOB-a, skrenuvši pažnju na važnost jednakopravnog položaja svih građana. Učesnice su u razgovoru koji je slijedio zaključile kako žene moraju biti ravnopravan dio svih javnih službi, s obzirom na to da je jednaka zastupljenost važan kriterij za ocjenu demokratičnosti jednog društva. Prisutnim članicama i simpatizerkama takođe su se predstavile i kandidatkinje SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.