Konačni rezultati će biti objavljeni naknadno

Održan drugi krug unutarpartijskih lokalnih izbora

Drugi krug izbora za predsjednike kantonalnih i općinskih organizacija Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), tamo gdje nisu izabrani u prvom krugu, odnosno nisu dobili podršku 50 posto članstva, održan je u nedjelju.

U drugom krugu birani su predsjednici općinskih odbora SDP-a Novi Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Vogošća i Kakanj, te predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona.

Kako FENA saznaje, prema nezvaničnim rezultatima, Hajrudin Havić pobijedio je u Unsko-sanskom Kantonu, Slaven Kovačević u sarajevskoj općini Centar, Mirzet Kahriman u općini Vogošća, Edin Habul u općini Novi Grad Sarajevo, a Irfan Imamović u općini Kakanj.

U nedjelju, 31. maja, održan je prvi krug unutarpartijskih izbora u SDP-u BiH po sistemu “Jedan član-jedan glas“.

U najvećem broju organizacija kandidati su osigurali podršku više od 50 posto birača već u prvom krugu glasanja.

U skladu s Pravilnikom o održavanju unutarpartijskih izbora, konačni rezultati će biti potvrđeni nakon što bude završen drugi krug glasanja.

FENA

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.