OO SDP Novi Grad Sarajevo

Odmah ukloniti bodljikavu žicu sa ograde Pete i Dobrinjske gimnazije

Opštinski odbor SDP Novi Grad Sarajevo oštro osuđuje postavljanje bodljikave žice na ogradi Dobrinjske i Pete gimnazije i traži njeno hitno uklanjanje. Ovakav skandalozan način „osiguranja“ škole vjerovatno više ne možemo vidjeti ni u zemljama sa najnižim stepenom razvoja civilizacije te se postavlja pitanje kojim pedagoškim metodama se služilo rukovodstvo škole kada se odlučilo za ovakav vid „zaštite“.

Također ovim putem iniciramo da se u Budžetu opštine planiraju sredstva za eventualnu sanaciju i nadogradnju adekvatne ograde oko pomenute škole. Smatramo da bi takve aktivnosti trebale biti znatno prioritetnije od obnove fasade zgrade opštine i kabineta načelnika u iznosu od gotovo milion KM.

Nažalost, ni ovaj mjesec neće biti održana sjednica Opštinskog vijeća što već uveliko postaje praksa akutelnog i uspavanog načelnika i većine u Opštinskom vijeću koja jasno daje do znanja da nije zainteresirana za potrebe građana. U protekla tri mjeseca jedini fokus djelovanja aktuelne većine koju predvodi SDA je bio usmjeren na profesionalizaciju i osiguranje plate od preko 2.000,00 KM dopredsjedavajućem Vijeća kako bi u narednom periodu osigurali većinu koja u posljednje vrijeme postaje sve nestabilnija.