Demantij portalu Slobodna Bosna

Odluka o racionalizaciji voznog parka SDP-a donijeta je prije mandata generalnog sekretara SDP BiH Elvira Karajbića

Portalu Slobodna Bosna, poslan je demantij na tekst: Link

Demantij prenosimo u cjelosti:

“Dana 06. septembra 2019. godine na Vašem portalu objavili ste tekst pod naslovom „POZDRAVLJA VAS SVE – KARABAJA: Novi generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić oduzeo službeno vozilo Saši Magazinoviću“.

U cilju cjelovitog i istinitog informiranja javnosti, zahtijevamo da na Vašem portalu, u skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH, objavite demantij koji vam dostavljamo.

Navodi u dotičnom tekstu nisu istiniti, jer nije došlo do nikakvog oduzimanja službenog vozila predsjedniku Glavnog odbora SDP BiH Saši Magazinoviću.

Istina je da su, u cilju finansijske stabilizacije SDP-a, poduzete određene mjere uštede, uključujući i mjeru racionalizacije voznog parka, što je odluka koja je donesena i prije mandata sadašnjeg generalnog sekretara SDP BiH Elvira Karajbića. Racionalizacija se odnosi na mnoge segmente poslovanja SDP-a, a ne samo na naš vozni park.

Finansijska stabilizacija je unutrašnja stvar SDP-a, a sa njom su upoznati samo članovi partijskih organa, tako da su sve informacije koje ste naveli u potpunosti netačne i plod kafanskih priča.

Evidentno je da ovakvi tekstovi žele nanijeti razdor unutar partije, koji su proizvod onih koji su nas željeli „vjenčati“ sa SDA, ali u tome nisu uspjeli. Takve informacije dolaze i od osoba koje su direktni krivac za finansijsku nestabilnost SDP-a, a koji su svoj spas pronašli u novootkrivenim odnosima sa SDA.

Ovo nije prvi put da iznosite proizvoljne ili netačne informacije o SDP-u i našim zvaničnicima, te ćemo, ukoliko ne objavite ovaj demantij, biti prinuđeni da protiv vas pokrenemo zakonom predviđene mjere.”


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu