OO SDP BIH GRADAČAC

Odgovor na kriminalne radnje i klevete ministra Huseina Topčagića

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je u proteklih nekoliko dana, u više navrata, putem sredstava javnog informiranja i u svojim nastupima na Skupštini TK, trenutni ministar MUP-a TK te potpredsjednik KO SDA TK i predsjednik OO SDA Gradačac, Husein Topčagić, iznio niz kleveta, optužbi i laži, kako protiv načelnika, tako i protiv uposlenika općine Gradačac! Istina je da su od početka 2016. godine do danas, službenici MUP-a TK, u više navrata po osnovu anonimnih prijava provodili istrage u općini Gradačac. Svoj posao policijski službenici provodili su profesionalno i odgovorno i uvjereni smo da će tako biti i u narednom periodu bez obzira na očitu zloupotrebu položaja od strane predsjednika OO SDA Gradačac Huseina Topčagića, što potvrđuju i njegove javne izjave ali i posjedovanje dokumenata kojima se hvalio i na posljednjoj sjednici Skupštine kantona čime je javno dokazano da je umiješan u operativni rad policije!

Činjenica je da do danas istrage u općini Gradačac, nisu rezultirale podizanjem optužnica niti protiv jednog uposlenika općine a općinski načelnik ni u jednom slučaju nije doveden u poziciju niti osumnjičenog niti je protiv njega podignuta bilo kakva optužnica, iako to u svojim istupima ministar najavljuje. Uvjereni smo da će i službenici MUP -a i Tužilaštva svoj posao odraditi profesionalno i u skladu sa zakonom a trenutni ministar Topčagić, iznesene optužbe će moći dokazati ili kroz postupke kojima rukovodi ili u sudskom sporu koji će uskoro uslijediti jer je podnesena privatna tužba zbog klevete! Za razliku od ministra Topčagića koji iznosi klevete mi podsjećamo javnost na utvrđene i neosporne činjenice koje najbolje oslikavaju moralne i ljudske osobine trenutno vodeće ličnosti MUP-a TK!

Radi se o osobi koja je ratni profiter, uhapšena i zatvorena zbog prodaje naoružanja 107. Viteške brigade Gradačac, te osobi kojoj je zbog sukoba interesa oduzet mandat u Općinskom vijeću Gradačac 2010. godine i izrečena novčana kazna te kazna zabrane kandidiranja u periodu od četiri godine. Tada je od strane CIK-a utvrđeno da je kao predsjednik OO SDA Gradačac i vijećnik u Općinskom vijeću, omogućio da se firmi Gradačački sajam, čiji je većinski vlasnik, dodjeljuju budžetska sredstva općine na čijem se čelu nalazio načelnik iz njegove stranke. Riječ je o istoj firmi koja i danas, koristeći inertnost i sporost sudstva, bez pravnog osnova drži u posjedu sportsku dvoranu u Gradačcu, ne poštujući niti odluke Općinskog vijeća, niti prvostepene presude suda o predaji u posjed objekta, kao ni presude dobivene od strane općine za izgubljenu dobit u iznosu većem od 200 000 KM.

Ako uz sve navedeno dodamo i teške optužbe protiv Topčagića iznesene od strane premijera TK, jasno je da ministar MUP-a, nije žrtva političkog progona nego naprotiv, osoba kojom se treba baviti Tužilaštvo TK kao i službenici kojima trenutno rukovodi! Pozivamo od Tužilaštvo TK, da o iznesenim optužbama provede detaljnu istragu!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu