FOM KO SDP BiH Tuzla

Odbijena inicijativa Amile Hodžić, Skupština TK protiv razvoja sporta

Forum mladih Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla je putem Amile Hodžić, poslanice SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, uputio poslaničku inicijativu kojom se tražilo da se izdvajanja iz Budžeta Tuzlanskog kantona za usluge sporta i rekreacije na godišnjem nivou povećaju na minimalno 2% ukupnih Budžetskih sredstava TK.
Kako je obrazloženo, izdvojeni izdaci iz Budžeta Tuzlanskog kantona za 2017. godinu za usluge sporta i rekreacija su 460.000KM ili nešto više od 0,1% ukupnog Budžeta TK što je nedovoljno za ozbiljan razvoj sporta u najmnogoljudnijem kantonu u BiH.

Povećanjem izdvajanja sredstva za sport i rekreaciju u iznosu od 2% ukupnih Budžetski sredstava sport u TK bi doživio ekspanziju što bi direktno uticalo na kvalitet i kvantitet sportista u TK. Povećanje kvaliteta i kvantiteta sportista u TK bi direktno uticao na ostvarenje boljih rezultata sportskih klubova na internacionalnom nivou, što bi za posljedicu imalo veće prihode i finansijsku stabilnost sportskih klubova, navedeno je u obrazloženju.

SDP BiH je stava da bi se povećanjem izdvajanja sredstva za sport i rekreaciju u iznosu od 2% ukupnih Budžetski sredstava Tuzlanskog kantona stvorio finansijski domino efekat koji bi uložena finansijska sredstva višestruko vratio u Tuzlanski kanton putem raznih kanala, što bi u konačnici rezultiralo kvalitetnijim životom građana Tuzlanskog kantona i povećanjem zaposlenosti profesionalnih sportskih radnika ali i u granama koje će direktno i indirektno poslovati sa sportskim kolektivima.

Ipak, vladajuća većina u Skupštini Tuzlanskog kantona, koju čine SDA, SBB, SBiH, BPS i NSRZB, nije dala podršku ovoj inicijati, čime je poslana jasna poruka da je Skupština TK protiv razvoja sporta.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu