Bijedić

Očekujemo sastanak sa predstavnicima Gredelja

Po njegovim riječima, ŽFBiH bi kroz sticanje većinskog udjela bile u mogućnosti odmah uposliti radionicu budući da imaju dosta vagona na kojima trebaju izvršiti remont.

Slika

– Naša ideja je da se Gredelj odrekne 62 posto vlasništva u Rewom d.o.o Dobošnica ili da kaže kolika je cijena tih 62 posto kako bi se JP Željeznice FBiH (ŽFBiH) mogle upustiti u proceduru kupovine i postati većinski vlasnik – izjavio je za Fenu federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić. 

Po njegovim riječima, ŽFBiH bi kroz sticanje većinskog udjela bile u mogućnosti odmah uposliti radionicu budući da imaju dosta vagona na kojima trebaju izvršiti remont.
 
Firma "Gredelj-Revom" iz Dobošnice kod Lukavca, čiji je većinski vlasnik Tvornica željezničkih vagona – "Gredelj" iz Zagreba u stečaju, bavi se rekonstrukcijom i popravkom vagona. Radnici ove firme, nezadovoljni lošom privatizacijom, često su protestirali tražeći zarađene plate i uplatu penzionog i zdravstvenog osiguranja, a u ponedjeljak su se okupili na mirnom protestu ispred Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu.
 
Predstavnike firme "Gredelj-Revom" tom prilikom primio je ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vecchio, te je dogovoreno da se tokom ove sedmice inicira sastanak kojem bi, uz predstavnike "Gredelja" iz Zagreba i firme iz Dobošnice, prisustvovali čelnici Željeznica FBiH i federalnih resornih ministarstava. 

– Mi smo zvali predstavnike Gredelja, stečajnog upravitelja Peru Hrkača i predložili da se sastanemo u Sarajevu ili da delegacija Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i JP ŽFBiH ode u Zagreb. Međutim, još nismo dobili odgovor, niti termin za sastanak – kazao je ministar Bijedić.
 
Sa cijelom situacijom i svim poduzetim aktivnostima upoznat je i hrvatski ambasador Ivan Del Vechio.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.