SDP BiH
OO SDP Žepče

Obustava naplate kablovske televizije po uvećanoj cijeni

Usljed povećanja cijene kablovske televizije u Žepču, koja funkcionise u sklopu J.U.“Dom kulture“ Žepče, vijećnik SDP-a u OV Žepče, Elvis Botić uputio dopis menadžmentu ove javne ustanove.

“Usljed prigovora velikog broja građana o povećanju cijene usluga kablovske televizije Žepče sa 12,00 KM na 13,50 KM osjećam potrebu i obavezu da Vas pozovem da još jednom dobro razmislite i povučete spornu odluku, a da korisnicima refundirate uplaćeni – uvećani iznos kroz račun za mjesec juli 2017. godine.

Smatra da je ova odluka u najmanju ruku ishitrena i da se na ovakav način ne može i neće riješiti problem funkcionisanja kablovske televizije , kao i cjelekupne J.U.” Dom kulture” Žepče.

Povećanjem cijene kablovske televizije ćemo povećati revolt i nezadovoljstvo kod građana i na taj način direktno uticati na smanjenje broja korisnika na kablovskom sistemu, odnosno, smanjiti prihode, ugroziti poslovanje, te dovesti u pitanje radna mjesta uposlenih, koji direktno i u najvećoj mjeri zavise od naplate kablovske televizije.

Nešto više od 2.000 KM koliko će se ostvariti prihoda na mjesečnom nivou po osnovu uvećane cijene je nedovoljno za bilo kakva ozbiljnija ulaganja i ni u kojem slučaju ne može biti garancija dobre slike i kvalitetnog zvuka za sve korisnike CATV Žepče, što je u ovom trenutku uz cijenu kablovske prioritet za korisnike.

Naplata kablovske televizije po uvećanoj cijeni , a da se pri tome korisnici usluga nisu unaprijed obavijestili je apsolutno neprihvatljivo i neprofesionalno.

U Izvještaju o radu J.U.”Dom kulture” Žepče, odnosno u planovima za 2017. godinu, koji su vijećnicima u OV Žepče predstavljeni prije 2 mjeseca nisu najvaljena poskupljenja, nego konkretna rješenja problema funkcionisanja CATV Žepče.

Shodno tomu Vas pozivam da svoju energiju i neosporno znanje usmjerite ka sistemskom i dugoročnom rješenju , a ne privremenom i parcijalnom, koje ide na štetu uposlenih, korisnika usluga i kompletne J.U.”Dom kulture” Žepče”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu