Hajrudin Havić i Nermina Ćemalović

Obnovljene operacione sale Kantonalne bolnice u Bihaću

Za obnovu četiri operacione sale, te odjelskih prostora kirurgije, intenzivne njege i ortopedije koji su uništeni u požaru prije šest godina, izdvojeno je oko dva miliona maraka. Funkcionalni prostori, moderna oprema i olakšani radni uslovi značajno će unaprijediti usluge Kantonalne bolnice u Bihaću i svrstati je u red adekvatno opremljenih medicinskih centara u Bosni i Hercegovini, javila je Fena.

– Napokon smo završili obnovu prostora, koji su uništeni u požaru 2013. godine. Odjeli intenzivne njege, kirurgije i ortopedije su spremni za premještanje pacijenata, što ćemo vjerovatno i uraditi kroz nekoliko dana. Zaista smo ponosni što ponovo imamo reprezentativne operacione sale i moderno uređene odjele. Nećemo na ovom stati, jer uporedo radimo na realizaciji još nekih bitnih projekata, kazao je direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” Hajrudin Havić.

O važnosti završetka ovog projekta za pacijente, ali i osoblje bolnice govorio je i načelnik Odjela kirurgije Samir Muminović, koji je radni prostor i uslove u proteklih šest godina uporedio s onima iz ratnog perioda.

– To su bili privremeni uslovi, u kojima smo radili čak šest godina. Zapravo dvije bolničke sobe su pretvorene u operacione sale, što je donekle podsjećalo na ratni period, kada smo se snalazili na svakakve načine. Suvišno je zaista govoriti o značaju ovih moderno opremljenih sala i odjela. To je najznačajnije za naše pacijente, a i vrhunsko osoblje koje imamo napokon će imati adekvatne uslove za obavljanje svog posla – riječi su doktora Muminovića.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike USK Nermina Ćemalović istakla je kako se Kantonalna bolnica ovim napokon vraća na željeni ciljni pravac.

– Konačno ne pričamo o nagomilanim dugovanjima naše bolnice, nego o velikom poboljšanju usluge za naše pacijente. Ovo je pravac kojim želimo da ide naša bolnica, da se radi, obnavlja, edukuje i unapređuju svi segmenti pružanja zdravstvene pomoći ili usluge, dodala je ministrica Ćemalović.

Sanacija uništenih prostora u požaru prije šest godina, financirana je iz Budžeta Vlade Unsko-sanskog kantona i namjenskim sredstvima Grada Bihaća.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu